OVER MIJ

Ik ben Amina Berkane Abakhou, oprichter van Basmah Coaching en Training. Basmah betekent glimlach en dat zegt veel over wie ik ben: een optimist die zich inzet om anderen het uiterste uit hun potentie te laten halen.

In de voorgaande jaren heb ik veel geleerd over de mens, diens kwalen en manieren om succesvoller, gelukkiger en productiever te worden. Mijn passie en specialisatie is over het algemeen vrouwen en in het bijzonder vrouwelijke migranten. Mijn doel is deze vrouwen bewust te maken van hun krachten en te helpen bij het (terug)vinden van hun zelfwaarde, om de beste versie van zichzelf te worden.

Ik ben getrouwd en ik heb zes kinderen. Dit was een lange reis met vallen en opstaan: een proces waarin ik heb geleerd dat je eerst jezelf moet helpen, voordat je anderen kunt helpen. Ik ben in Frankrijk geboren en heb daar tot mijn zesde jaar gewoond. Van mijn zevende tot mijn zestiende jaar verbleef ik in Marokko en sindsdien woon ik in Nederland. Ik vond het moeilijk om mijn ouders en familie niet meer dichtbij te hebben. Ondanks dat ben ik mijn leven in Nederland gaan inrichten door mijn eigen keuzes te maken. Tot mijn 23e koos ik ervoor om fulltime huisvrouw en moeder te zijn. Hoewel mijn man en het bureau inburgering, zoals het toen werd genoemd, hun uiterste best hebben gedaan om mij ervan te overtuigen een versnelde HAVO studie te volgen en vervolgens verder te gaan studeren, hield ik vast aan mijn eigen wil en keuze. Het voelde voor mij in deze periode als de juiste keuze om niet naar school te gaan: mijn prioriteiten lagen bij mijn kinderen.
 
Op mijn 23e ben ik schoonmaakwerk gaan doen, omdat ik niet langer thuis wilde blijven. Een jaar later kwam ik terecht bij een thuiszorgorganisatie en dat was mijn eerste stap in de gezondheidszorg. Ik begon met niveau 1, toen niveau 2, daarna niveau 3 en toen durfde ik de stap te nemen naar een HBO managementstudie. Door hard werken en leren heb ik niet alleen mijn vak kunnen uitoefenen en mezelf in mijn vakgebied verder kunnen ontwikkelen, maar heb ik ook de Nederlandse taal kunnen leren.
 
Na twintig jaar werkzaam te zijn in de zorg, waarvan tien jaar in het middenkader, heb ik besloten om een ander pad te gaan bewandelen. De gave om mensen in beweging te krijgen heeft me enorm gesterkt in mijn keuze een eigen onderneming te starten in coaching en training.
 
Basmah Coaching en Training is in het leven geroepen om mijn energie, passie en liefde voor de medemens, evenals mijn kennis en kunde te kunnen delen met andere vrouwen. Ik ben er van overtuigd dat wij krachtig genoeg zijn om welke belemmering dan ook te overwinnen. Het lijkt soms moeilijk om vrouwen te begrijpen en te doorgronden, alsof je je in een doolhof waant. Maar als je de route eenmaal gevonden hebt, kom je in een mooie, wonderlijke wereld terecht, namelijk: de wereld van de vrouw.
ERVARINGEN

WAT ANDEREN OVER AMINA ZEGGEN

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen