TRAININGEN

POSITIEF DENKEN

Geen “ja maar” meer, maar “ja en”..
Een optimist koestert het vertrouwen dat wat er ook gebeurt, alles uiteindelijk weer helemaal (of
deels) goed komt. Mensen die positief denken, beseffen daarbij dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor
hun eigen geluk en gemoedstoestand. Dit zorgt ervoor dat zij de baas zijn van hun eigen leven en
alles wat daarin gebeurt. Ze nemen bepaalde beslissingen en beseffen dat daar positieve en
negatieve consequenties aanhangen. Zo ervaren zij stressvolle situaties als iets wat erbij hoort en
waarop zij zijn voorbereid, en niet als onfortuinlijke toevalligheden die hen – arme, onvoorbereide,
zielige slachtoffers – overkomen. Dat wil jij toch ook?

ZELFVERTROUWEN

Zelfvertrouwen is de basis van elk stukje geluk. Zelfvertrouwen is het geloof dat je in je eigen kunnen hebt; het vertrouwen dat je op eigen kracht verder kunt met je leven. Zelfvertrouwen werkt positief in je leven, want hoe meer zelfvertrouwen en zelfrespect je hebt, hoe beter je je voelt en een leukere uitstraling je hebt.
 
Mensen met een negatief zelfbeeld kraken zichzelf – hardop of in gedachten – voortdurend af. Ze zijn bang om door de mand te vallen, liggen nachtenlang wakker van kritiek of zijn heel perfectionistisch door alle kritiek maar voor te zijn.
 
Wat valt eraan te doen?

GRENZEN STELLEN

Nee zeggen kunnen mensen als erg lastig ervaren, of zelfs onmogelijk. Zij vragen zich af hoe zij hun
grenzen kunnen leggen en willen heel graag nee kunnen zeggen zonder de relatie te schaden.
Elke keer als we ja zeggen tegen iets, zeggen we nee tegen iets anders.
Hoe leer je nee zeggen op de juist manier? Nee zeggen tegen de ander is meestal ja zeggen tegen
jezelf!

doelen bereiken

Als je je leven wilt verbeteren is het heel belangrijk om een doel voor ogen te hebben en je daarop te focussen. Toch raken veel mensen teleurgesteld, omdat het hen toch niet lukt deze doelen na te jagen. Of het nou gaat om afvallen, nieuwe baan of zelfs minder snoepen. Waar het omgaat is dat wij, wanneer wij zaken willen veranderen in onze leven, heel snel ontdekken dat het erg moeilijk is.
 
Ben Tiggelaar, bestseller auteur, internationaal spreker en gedragswetenschapper vertelt ons heel duidelijk waarom veranderen zo moeilijk is. “Gedrag is de zwakke schakel bij veranderingen. Een eerste belangrijke belemmering: in ons brein werken twee soorten processen tegen elkaar in. Enerzijds maken we bewuste plannen, maar anderzijds is ons brein primair ingericht op de volautomatische herhaling van gedrag dat ‘werkt’ en weinig moeite kost: gewoontegedrag.
 
Psychologen zeggen: ons brein streeft naar ‘cognitief gemak’: het is gericht op voldoende bereiken met weinig moeite.”

Juffrouw Mama

Deze cursus is ontwikkeld naar de behoefte van veel moeders en is bedoeld voor ouders die geïnteresseerd zijn in het begeleiden van hun kinderen met huiswerk thuis.
 
De behoefte naar huiswerkbegeleiding buiten de deur groeit. Helaas is het niet altijd mogelijk om kinderen na schooltijden nog deel te laten nemen aan huiswerkbegeleiding of bijles. Reden genoeg om hier aandacht aan te besteden.
 
Waarom zou je deel willen nemen aan deze cursus?
Je krijgt informatie over de mogelijkheden die er zijn, wat jij zelf kunt bieden en waar jij zelf aan kunt werken om de juiste leeromgeving te creëren thuis voor je kind. Niet minder belangrijk maak jij kennis met verschillende theorieën en inzichten die het mogelijk en makkelijk gaan maken voor jou om je kind te ondersteunen.

Minderwaardigheids- complex?

Een minderwaardigheidscomplex betekent letterlijk dat je jezelf minder waard vindt dan anderen. Het kan echter ook zo zijn dat je niet voldoet aan je eigen idealen.
 
Een minderwaardigheidscomplex is dan ook een combinatie van een negatief zelfbeeld en het daaruit voortvloeiende gedrag.
 
Wil je weten hoe dat ontstaat? Wat de kernmerken daarvan zijn? En veel belangrijker, wat je er aan kunt doen? Neem dan contact op.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen